Getty Images 520625727

/ Perfekt kombination till Bundesliga-fotboll

Magiska julmarknader i Tyskland

Published 10.10.2019

By: Martin Hjelm

Tyskland och julmarknader hör ihop lika naturligt som att tomten kommer på jul. Från slutet av av november sprids doften av glögg och rostade mandlar med vinden och vackra ljus pryder gator och torg. Vi har listat några av Tysklands mysigaste julmarknader som är perfekt komplement till en Bundesliga-match.

Frankfurt
Julmarknaden i Frankfurt är en av landets äldsta och har funnits sen 1393. 200 marknadsstånd finns utspridda över Römerberg, Paulsplatz och Mainkai med konsthantverk och godsaker. Det bjuds på en hel del musik – bland annat från Nikolaikyrkans balkong.
Öppet mellan: 25 november - 22 december


Dortmund
Tysklands största julmarknad har även inofficiellt världens största julgran. Godis, delikatesser, leksaker och mycket mer finns fördelade på 300 marknadsstånd och bodar.
Öppnar: 23 november

Köln
Den fantastiska staden vid Rhen bjuder in till en underbar julvärld den 25 november. Förutom hantverkare, mat i världsklass och ett gratis scenprogram med mer än 100 julevenemang, imponerar marknaden på Roncalliplatz, framförallt med sin belysning.
Öppet mellan:
25 november - 22 december

Berlin
Den här marknaden som ligger mellan den tyska och franska kyrkan är en av Berlins vackraste och mest populära julmarknader. Den besöks av mer än 60 000 människor per år. På marknaden kan du se allt från glasblåsare och ljusmakare till uppträdanden av såväl kända som okända artister. Här kan du handla exklusiva hantverk, smycken, juldekorationer och souvenirer. Berlin i sitt esse!
Öppet mellan:
21 november - 31 december

München
Julmarknaden brukar starta på fredagen i första adventshelgen och pågå hela vägen fram till jul. Den största julmarknaden äger rum i stadens hjärta på Marienplatz vid Neues Rathhaus. Bodarna öppnar redan klockan 10 på morgonen och klockan 18 på öppningsdagen samlas folket kring rådhuset för att lyssna på borgmästaren som håller sitt tal för årets julmarknad.
Öppet från:
Första advent fram till jul