IMG 20181027 175414 688 resized 20181030 011425704

/ Imorgon, fredag, drar äntligen Premier League-säsongen igång igen och den gör det med start på Anfield i Liverpool. Hemmet för de nykrönta Europamästarna.

Vi tippar tabelltoppen och ger vår syn på säsongen

Published 08.08.2019

By: Robin Bylund

Premier League lockar varje helg tusentals turister till arenorna och för oss i resebranschen är det fantastiskt kul att få hjälpa så många människor att varje helg förverkliga sin dröm om att sjunga med i ”You’ll Never Walk Alone”, se Victor Nilsson Lindelöf spela på Old Trafford, eller uppleva sitt favoritlag spela live efter att man i årtionden följt dem framför TV:n.

Oavsett vilket favoritlag man har är en sak säker; den generella kärleken till Premier League bara växer och växer i Sverige.

När den nya säsongen nu drar igång kan man såklart tycke det låter lite kliché att påstå att den är ”hetare än någonsin”. Men jag tror nog att de flesta håller med. Förra året såg vi ett rafflande drama i ligatabellen, där Manchester City till slut blev mästare med en poängs marginal till Liverpool. Vi fick samtidigt se ”The Reds” ta revansch genom att bärga sin sjätte Champions League-titel, i en helengelsk final med Tottenham på andra sidan. Dessutom gjorde Chelsea och Arsenal upp om Europa League-pokalen och inför denna säsongen hoppas såklart också Manchester United-fansen att deras lag ska ha fått ny energi efter en försäsong med Ole Gunnar Solskjaer och förstärkningar i form av bland annat Aaron Wan-Bissaka och rekordvärvningen Harry Maguire.

Premier League är den största ligan för svenskar och mycket har såklart att göra med Tipslördag som en gång i tiden svepte in över landet och stal vår kärlek till sporten.

Att äntligen kunna få se livefotboll från de brittiska öarna skapade en folkrörelse som än idag bara växer och växer. Varje helg bänkar sig nu hundratusentals för att se sina favoritlag på TV och i tillägg till detta är som sagt flera tusen också på plats varje helg.

Chelsea fans

Med Liverpools fina fjolårssäsong har vi sett en stor efterfrågan på resor till Anfield, även om Merseyside är ett resmål som alltid lockar – oavsett hur det går för laget.

Många Manchester United-fans verkar också ha fått blodad tand och tron tillbaka på laget, vilket är kul – speciellt med tanke på att vi även har svenskt på Old Trafford i form av ”Vigge”.

Tottenham kan skryta med att ha varit finalister i Champions League under fjolåret och har dessutom en ny, majestätisk, arena som lockar i norra London och även här ser vi hur fansen mer än gärna vill uppleva trycket som uppstår när Harry Kane petar in boll efter boll.

Londonlag som Arsenal och Chelsea lockar alltid sin beskärda del av fans och för anglofilerna är det såklart också härligt att ha ett klassiskt gäng som Aston Villa uppe i Premier League. Och självklart arrangerar vi även resor till Birmingham.

Känslan inför säsongen är att vi återigen får se ett head-to-head race mellan Manchester City och Liverpool i den absoluta toppen. Inget av lagen har gjort några större förändringar i sina trupper under sommaren och istället satsat på kontinuitet.

Vi har varit inne på Manchester Uniteds förstärkningar och i samma veva som detta skrivs verkar även Arsenal och Tottenham kämpa med att göra klart med några sista spelare; allt för att jaga i kapp City och Liverpool i toppen.

För Chelseas del har ett transferförbud inneburit en lugn sommar, men samtidigt har man fått in den f.d. mittfältslegenden Frank Lampard som ny tränare och det andas ungdomlig entusiasm från den kungsblå delen av London där Chelsea lär ge flera ungdomar chansen att visa vad de går för istället.


Arsenal emirates

Säsongen är lång och det kommer vara en berg-och-dalbana fram till avgörandet i maj. Resorna bokas dock snabbt slut och det kan vara svårt att sitta och vänta på att se hur det går för ”sitt lag” innan man bestämmer sig för en resa eller inte. Så tänk på att alltid försöka planera i god tid. (Du kan se hela spelschemat och skicka din förfrågan direkt via Länken HÄR)

Säsongsinledningen innebär alltid också att vi får bekanta oss med nya spelare som värvats in och det brukar alltid bjudas på några härliga och profilstarka överraskningar.

Tanguy Ndombele i Tottenham är en av dem, Christian Pulisic (som var klar redan i januari med anslöt under sommaren) i Chelsea är en annan – och den italienske supertalangen Moise Kean som signat för Everton kan mycket väl bli en ytterligare som sticker ut under säsongen.

Så oavsett om du åker för att uppleva ”ditt lag”, en arena, stad, stämningen generellt eller någon av alla profilstarka spelare är verkligen Premier League ligan för dig.

Från flera flygplatser i Sverige tar man sig enkelt till London, Manchester (varifrån man har ca 1 timme till Liverpool) och Birmingham. Sen är dessutom tågtrafiken exceptionellt bra för att ta sig runt även om man vill komma ”ut i landet” till andra städer.

Vi kan också varmt rekommendera att man kombinerar en Premier League-match med att kanske också se en match exempelvis The Championship (andraligan) eller någon av de andra lägre divisionerna. Passionen för fotbollen är enorm oavsett nivå i England.

Allt ska såklart avgöras på planen men om vi får tippa hur toppen av Premier League slutar så kommer det här – men vi förstår såklart att ni fans, till era lag, tror på era gäng. Varför inte göra slag i saken och stötta dem på plats? Boka din resa redan idag.

Så tippar vi ”Topp 6” i Premier League:

Manchester City
Liverpool
Tottenham
Arsenal
Chelsea
Manchester United