Fc barcelona 1314076 1280

/ Ska Liverpool vinna igen?

Escape Sport tippar Champions Leagues gruppspel

Published 17.09.2019

By: Martin Hjelm

Spännande matcher väntar, storlag kommer falla och skrällarna är ett faktum, eller? Kanske det är året då ordningen är "återställd" och Real Madrid tar sin 4 pokal på 5 säsonger. Vi har analyserat grupperna, svagheter och styrkor och detta är vårt tips på vilka som går vidare från respektive grupp. Tisdag 17 september drar Champions League igång - Nu kör vi!

GRUPP A

Club Brugge
Galatasaray AS
Paris Saint-Germain
Real Madrid

Kommentar:
Två storfavoriter i Real och PSG, inte ska Galatasaray eller belgarna störa storlagen. Inte lätt att hämta tre pinnar i Turkiet bara sådär. Vårt tips landar dock i att PSG och Real går vidare.

Sugen på att se Champions league-matcher? Vi har resorna till de stora matcherna, LÄS MER HÄR


GRUPP B
FC Bayern München
Röda Stjärnan
Tottenham
Olympiacos FC

Kommentar:

Getingbo deluxe! Här kan vad som helst hända och det är en helt öppen grupp även om favoritskapet ligger på Bayern. Tottenham torskade finalen i våras mot Liverpool, frågan är om de kan upprepa att gå långt? Vi tror så. Bayern och Tottenham krånglar sig vidare till slutspel.


GRUPP C
Atalanta BC
FC Shakhtar Donetsk
Dinamo Zagreb
Manchester City

Kommentar:

Manchester City har haft det förtvivlat svårt i CL genom åren men måste ses som storfavoriter i denna gruppen och har inget att göra i den stora turneringen om de inte går vidare här. Dinamo Zagreb kniper andraplatsen men ryker i nästa runda.


GRUPP D

Bayer Leverkusen
Atletico Madrid
Lokomotiv Moskva
Juventus

Kommentar:
Atletico och Juventus måste vara storfavoriter i denna "light-variant" av dödens grupp. Inte enkelt att knipa alla pinnar i Ryssland eller Tyskland men borde ganska enkelt gå vidare. Spännande möte mellan Ronaldos Juventus och Atletico. Intresserad av biljetter? LÄS MER HÄRGRUPP E

Liverpool
Napoli
FC Salzburg
Genk

Kommentar:
Stormöte redan direkt i Napoli när regerande mästarna Liverpool kommer på besök. Kan smälla ordentligt. Vi vill gissa på att Liverpool och Napoli går vidare men vi sticker ut hakan och säger att Salzburg kniper den före Italienarna.


GRUPP F
Barcelona
Borussia Dortmund
Inter
Slavia Prag

Kommentar:

Hej dödens grupp! Slavia Prag lär ju inte ha några problem att sälja slut sin Eden Arena och får se sig som slagpåse i denna grupp. Intressant att se Inters framtoning mot Dortmund och Barca. Kul om de går vidare men de får nog se sig besegrade mot båda lagen.


GRUPP G
FC Zenit
Benfica
Lyon
RB Leipzig

Kommentar:
Om Grupp F är dödens grupp är denna helt öppen, även om inget av lagen bara kan åka till Sankt Petersburg och bärga tre pinnar. Favoriter? Benfica har rutinen, Leipzig är inte ofarliga heller. Vi tror på Emil Forsberg och Lyon.


GRUPP H
Chelsea
Ajax
Valencia
LOSC Lille

Kommentar:
Riktigt intressant grupp. Frank Lampards Chelsea har transferstopp men går bra i PL och han har rutin som ingen annan. Ajax föll på målsnöret förra säsongen och har tappat tongivande spelare. Ska Valencia få göra Chelsea sällskap i slutspelet? Vi tror det.

Många riktigt spännande matcher som garanterat kan bjuda på en del skrällar. Vill du få ett minne för livet så har vi biljetter till många matcher.

LÄS MER HÄR