Fotbollslag Escape Sport

/ Från Sandared till störst i Skandinavien

Eurotravel Sports blir Escape Sport

Published 02.11.2018

By: Robin Bylund

Föga anande om vad som väntade 19 år senare grundades Eurotravel Sports i Sandared år 1999. Där och då enbart som en aktör som paketerade träningsläger åt fotbollsklubbar.

Loggostorsta

Genom åren växte företaget och fler segment plockades in i verksamheten. Utöver träningsläger för både bredd- och elitklubbar inom fotbollens värld tillkom allt från träningsläger för sim- och friidrottsklubbar, grupp- och konferensresor för företag till fotbolls-, hockey- och Formel 1-resor för privatpersoner.

Med en heltäckande portfölj blev Eurotravel Sports snabbt en stark spelare inom den svenska idrottsresenäringen och utan att tumma på kvalité har man alltid strävat efter att erbjuda marknadens bästa priser.

”Vårt fokus var alltid att jobba med personlig service, hög kvalitet och samtidigt konkurrera på priset också. Vår strävan var alltid att vara bäst på alla delar av affären”

Magnus Karlsson, tidigare huvudägare av Eurotravel Sports och nu VD på Escape Sport.

I en tid då bokningssidor för både hotell och flyg också varit på stark frammarsch har det varit viktigt att alltid säkerställa den personliga servicen. Målsättningen har varit att resenären alltid ska känna att de har en trygg leverantör att luta sig mot och en service som bara är ett samtal bort när den behövts.

Från det lilla lokala företaget som endast sysslade med träningsläger blev Eurotravel Sports ganska tidigt en aktör att räkna med även på de större scenerna. På privatsidan samarbetade man exempelvis med Liverpools svenska officiella Supporterklubb och man blev snabbt en omtyckt och väl anlitad aktör för resor till Merseyside.

Man ingick också samarbeten med IFK Göteborg och Malmö FF, där man under de framgångsrika säsongerna i Champions League för ”di blåe” var en viktig partner i både klubbens och dess supportrars resande över hela Europa.

En annan viktig milstolpe i företagets historia var öppnandet av Prioritet Serneke Arena 2015. En multisportarena man idag är driftansvariga för. Prioritet Serneke Arena ligger i Göteborg och tillhandahåller 45 300 kvm yta med Nordens mest moderna multisportanläggning. Här erbjuds träningsläger för fotbollslag med allt ifrån en fullstor inomhusfotbollsplan med den senaste generationens konstgräs, två idrottshallar, mängder av fotbollsplaner utomhus, egna omklädningsrum m.m.

På anläggningen finns också klassiska inomhushallar för gymnastik, innebandy och handboll och en unik 1,2 km lång skidanläggning, spa-anläggning, ett av Nordens största gym och Sveriges största beachvolleyanläggning.

Med kombinationen av olika aktivitetsytor, modernt boende, restaurang och fullstora inomhusplaner för alla typer av idrotter kan här erbjudas fantastiska faciliteter och förutsättningarna för ett träningsläger i världsklass.

Psa

Prioritet Serneke Arena

Under våren 2017 inleddes så samtalen mellan Escape Travel AS och Eurotravel Sports. Escape Travel AS ingår i Per Braathens helägda investmentbolag Braganza och är ett av flera starka ben inom resenäringen från samma koncern. I Braganzas portfölj finner vi exempelvis resebyrån Ticket Privatresor AB, BRA Flyg och Djurparken i Kristiansand. Här fanns också sedan tidigare den norska sportverksamheten som vi numera delar namn med: Escape Sport.

Efter fina inledande samtal insåg båda parter att fördelarna av en affär var många. Escape Travel såg resan som Eurotravel Sports hade gjort och med energin som fanns på kontoret i Sandared var känslan att där inte fanns några gränser för vad samma gäng skulle kunna uträtta i en ännu starkare och snyggare matchtröja.

Sommaren 2017 slutfördes affären och det är därmed inget som är nytt och oklart när det gäller organisationen i sig när ni kunder nu också bjuds in till att lära känna oss i vårt nya varumärke.

”Det var väldigt viktigt för oss att sätta alla delar bakom kulisserna först. Vi har samma värderingar och tankar idag som vi alltid haft och våra resenärer ska inte känna någon skillnad”

Magnus Karlsson, tidigare huvudägare av Eurotravel Sports och nu VD på Escape Sport.

Magnus Karlsson fortsätter:

"Nu har vi en unik position som den största nischbaserade idrottsresearrangören i Skandinavien och vi är mycket glada och stolta att vi tagit oss ända hit. Vi har många och stora möjligheter framför oss och är säkra på att vi kommer att utvecklas och växa ytterligare i framtiden. Nu är målet att vi gemensamt skall erbjuda det bästa inom sportresor i Skandinavien."

Mg 8177Copy

Magnus Karlsson VD

VÄLKOMNA TILL ESCAPE SPORT!