Img 20181014 124933 Resized 20181018 103923617

/ Med soldränkta mål i sikte

Konferensresa Garda oktober 2018

Published 17.10.2018

By: Robin Bylund

2018 års nätverksresa för Malmö FF gick till Garda. Vi på Escape Sport fick möjligheten att arrangera denna resa!

Att hitta ett upplägg som passar alla när det är dags för konferensresa är inte det enklaste. Du har ofta en arbetsgrupp av olika individer och blandade önskemål. Och du som arrangör har såklart också en tydlig agenda kring vad du vill få ut av era dagar tillsammans.

Malmö FF har länge jobbat med oss på Escape Sport och vi har haft förtroendet att under flera år arrangera deras Nätverksresa. Här samlar man klubbens partners till inspirerande och utvecklande dagar tillsammans för att informera, konferera och se till att stärka banden mellan de olika partners man har i sitt Nätverk – som såklart också kan hitta synergier mellan varandra.

Img 20181015 155351 Resized 20181018 103923100

Efter många år där sporten – och främst då fotbollen – varit ett stående inslag som en gemensam aktivitet under en av dagarna tog man i år steget ut på okänd mark med ett nytt koncept där riktigt Nätverkande stod i fokus under alla dagar.

”Vi frågade runt i Nätverket eftersom att vi tidigare alltid kombinerat fotboll och konferens på ett sätt vi tyckt varit väldigt bra och ville veta hur gruppen skulle resonera när vi nu funderade på att inte blanda in fotbollen. Men responsen var väldigt positiv redan från start”, förklarar Magnus Svensson, Försäljningschef på Malmö FF.

Istället paketerade vi en underbar tredagsarsupplevelse vid Gardasjön i Italien för de drygt 90 deltagarna. Vi tog utgångspunkt i de vackra vyerna, den goda maten och de fantastiska förutsättningarna för att umgås och utmanas i den storslagna miljön.

Med hjälp av våra lokala turistvärdar och vårt breda kontaktnät efter 25 års arbete nere i området var det lätt att sätta ihop ett program som föll alla i smaken.

Det bjöds på rundvandringar på anrika vingårdar, luncher i de mest storslagna miljöer och föreläsningar och konferenser med sol och fågelsång utanför fönsterna som gjorde det lätt att hålla energin på topp genom hela programmet.

I Garda hittar man också några av Italiens bästa vingårdar och man får absolut inte missa att provsmaka Napoleonen på Tenuta La Preza.

En av dagarna dedikerade vi till lite fysisk aktivitet och härlig teambuilding. Vi delade upp gruppen i lag om cirka tio personer och gav oss upp i bergen för en dag på cykel.

Vi hade stakat ut en bana som gav deltagarna chansen att insupa all den fantastiska miljö som sjöns omgivning bjuder på och med ett par stopp längs vägen för både information och kluriga tankenötter blev det en tripp i ett lugnt och behagligt tempo.

Cykelturen runt Gardasjön är något utan dess like och från de höga bergen ner till de djupa dalarna genom olivlundar och vinrankor är det svårt att inte trivas.

Feedbacken från deltagarna var överväldigande och när cykelrundan väl avslutades nere vid vattenkrönet med en svalkande drink var det många som konstaterade att de haft en helt fantastisk förmiddag.

"Här insåg vi att vi fått ut vad vi ville av resan. Att folk skulle knyta tajta band med varandra i en avslappnad miljö!"

Magnus Svensson, Malmö FF
Image 19C465A5 8De7 4F67 B18D 0Bf3427B765320181018 103644

Att kombinera en enklare fysisk aktivitet, dessutom i ett gruppformat, med klassiskt konfererande skapar en perfekt balans för deltagaren och precis som vi ständigt jagar balansen i livet är det lika viktigt att vi har den när vi investerar i en lyckad konferensresa.

I Garda bjuds man på de bästa förutsättningarna för att skapa en lyckad konferens, kund- eller partnerresa och med ett varierat upplägg utsätter man sig för miljöer och situationer där sinnet får utvecklas.

Och det är väl just exakt det som är resans mening?