Getty Images 472039983

/ Vi har listan på Londons mysigaste pubar

London: 5 pubar du inte vill missa

Published 02.10.2019

By: Martin Hjelm

Ett London-besök är inte komplett utan att besöka en riktigt engelsk pub, helst en liten halvsunkig sådan där historien sitter i väggarna, där det är stimmigt och lite sådär engelskt stökigt. Eller? Måste det vara så? Johan, vår inbitne ölkännare på kontoret har listat sina fem favoritpubar i den engelska huvudstaden.

Craft Beer co
En av fyra-fem Craft Beer i London som verkligen förtjänar att vara med på listan mycket tackvare sina lokala hantverksöl. Har även mer kända och etablerade märken. Ett måste i London.
Adress: 168 high Holborn, Covent Garden (länk till Google Maps)

The Euston Tap
En favoritpub precis jämte Euston station. Eller är det stationen? Ja, faktiskt är det så. Puben som har två våningar är inhyst i den gamla stationsbyggnaden är mysigt så det förslår. Dags dato 26 st öl på fat och 15 på flaska. Välkommen in!
Adress: 190 Euston Road, Euston Square Gardens (länk till Google Maps)

The Lyric Pub
Det går knappast bli mer engelskt än såhär. Bra mat för att vara pub och fantastisk pub med härlig känsla. Ligger centralt nära Picadilly Cirkus, perfekt utgångsplats för en kväll i centrala London.
Adress: 37 Great windmill Street, Soho (länk till Google Maps)

Harwood arms
Är du Chelsea-supporter har du hamnat helt rätt. Bara en utspark från Stamford Bridge ligger denna Michelin-utnämna pub. Läste jag rätt? Yes, Harwood arms har en stjärna i Michelin Guide. Bara det är värt ett besök. Förbokning rekommenderas.
Adress:
Walham Groove, Fulham (länk till Google Maps)

Old Bank of England
Ligger i de tidigare domstolarna för Bank of England och lokalen är därefter. Denna pub är perfekt för dig som gillar att dricka ales i fantastiska lokaler med högt i tak och vackra ljuskronor. Stimmigt, känt och härligt!
Adress: 194 Fleet St, Holborn (Länk till Google Maps)

Do´s and dont´s på brittiska pubar

Reglerna är inte många, pubar är avslappnade ställen där man gör lite som man vill. Men det finns några tips att tänka på

- Åldersgränsen för att dricka alkohol är 18 år. Ta med dig ID-kort om du ser ung ut.
- På traditionella pubar beställer du från baren, det gäller ofta även maten. Men inte alltid. Fråga när du beställer din dryck.
- Ett undantag från att alltid beställa dryck i baren är när du väl sitter ner och äter, då kan du be en servitör om påfyllning.
- Det är ofta trångt vid bardiskarna, därför uppskattas det om en person beställer åt sitt sällskap. Då slipper ni ta upp plats i onödan.
- Träng dig aldrig före i kön, det leder bara till dålig stämning.
- Vänta på din tur, bartendern brukar ha koll.
- Sugen på Guinness? Beställ den först, före andra drycker, med tanke på den långa tapptiden.
- Du behöver inte lämna dricks, om du inte vill.