Sansiro

/ Tips och trix när du ska boka drömresan

Så bokar du bästa resan

Published 02.11.2018

By: Robin Bylund

Vi lever idag i ett samhälle där gränser suddas ut och där möjligheterna att resa – i stort sett – världen över ligger för våra fötter. Detta har såklart också varit en bidragande faktor till att allt fler vill ge sig ut i Europa för att se högklassig fotboll. Men vad ska man egentligen tänka på när man bokar sin drömresa? Och hur ska man planera? I detta inlägg har vi samlat tips och trix för dig som ska boka en fotbollsresa!

Campnou

Vi har jobbat med sportresor i olika former i 20 år och sitter såklart på en uppsjö av tips. Vi har själva gått på nitar och lärt oss längs vägen och idag är vi trygga i att kunna säga att vi är bland de absolut bästa i branschen när det kommer till att paketera en sportresa. Om det så är en privatresa för Premier League-fotboll i London, en konferensresa till Italien med Formel 1-lopp på Monza eller ett träningsläger för idrottsklubben på den spanska solkusten. Just idag tänkte vi dock titta närmre på det här med fotbollsresor i Europa.

Var flexibel

Grunden i många resor utgörs av perioden du önskar resa i. Måste resan vara under några exakta datum, om du måste se en exakt match eller du måste bo på exakt det där hotellet du läst om i en reseblogg får man någonstans vara beredd att betala vad just dessa alternativ kostar. I just det läget du vill boka. Är man däremot lite öppensinnad kan man ofta hitta riktiga klipp.

Derbyl

Ha alternativ

Vi förstår att det kanske lockar att se de absolut största lagen mötas i häftiga matcher i Premier League eller La Liga – men man ska komma ihåg att det är just så som alla andra i hela världen också resonerar. Och idag lockar de stora arenorna i Europa folk från jordens alla hörn.

Ska man åka och se sitt favoritlag första gången kan det därför vara ett bra tips att titta på lite olika alternativ. Kanske skumma igenom spelprogrammet och sikta in sig på tre eller fyra olika matcher som kan vara aktuella? Och så tittar vi tillsammans på vilken match som har bäst tillgång.

Med respekt för alla lag kanske det också, vid ens första besök, kan vara roligare att se sitt favoritlag spela en match de förväntas vinna lite enklare? Och dessutom brukar ens första resor handla nästan lika mycket om att uppleva arenan, bruset på pubarna innan match och allt annat som staden erbjuder.

Var ute i god tid

Redan under sommaren (juni-juli) läggs spelschemana för kommande fotbollssäsong (augusti-maj). Direkt spelschemat är ute är det en god idé att börja planera. Flygen släpps 9-12 månader innan avresa, beroende på bolag, och för att göra det bästa klippen är det bra att vara på hugget.

Drunkna inte i detaljer

Ibland kan så små detaljer, som vilken typ av frukost det serveras på hotellet, stanna upp en hel bokning. Eller var exakt på arenan man sitter. Vår erfarenhet är dock att sånt ofta inte är det viktigaste när man väl kommit hem från sin resa. Vi arbetar alltid med bra hotell (minst 3* om inget annat specifikt önskas) och ser alltid till att ni har bra platser på arenan. Däremot går det såklart alltid bra att uppgradera sina önskemål.

Se ditt lag på bortaplan?

Biljettpriserna sätts ofta utifrån hemmalaget. Och det kostar som regel därför lite mer att se exempelvis Liverpool på Anfield och Manchester United på Old Trafford än vad det kostar att se Crystal Palace på Selhurst Park eller Fulham på Craven Cottage. I just dessa fallen kan det också vara billigare att hitta en resa till London än till Liverpool eller Manchester.

Därför kan det ibland vara fördelaktigt att se sitt favoritlag på bortaplan istället.

Har du dessutom redan besökt staden ditt favoritlag kommer ifrån kan detta vara en möjlighet att upptäcka nya städer och resmål.

Vi hoppas detta gett er några tips och trix för att boka Er nästa drömresa. Kontakta oss så skräddarsyr vi den tillsammans.

033 25 88 50 - info@escapesport.se