OKTOBERFEST: 3 heta matcher att se i Tyskland innan man dör

Published 25.09.2019

By: Martin Hjelm

Oktoberfest är en traditionell tysk ölfestival som hålls varje år i slutet av september och början av oktober varje år i München. Oktoberfesten arrangerades första gången år 1810 och anses numera vara världens största folkfest. Varje år vallfärdas tusen och åter tusentals till Oktoberfest för att umgås, dansa och givetvis dricka öl.

Vi på Escape Sport är så tokiga i Tyskland och denna otroliga högtid så i har listat de 3 riktigt heta matcher i detta öltoki... jag menar fotbollstokiga land!

Berlinderby: Hertha - Union

Unions första år i Bundesliga så förvänta er en maktkamp både på och utanför planen. Hertha har under alla år varit den större klubben i Berlin.

Union har å sin sida levt på fotbollens bakgård under stora delar av sin historia. Precis som de flesta klubbarna i Östtyskland bytte Union flertalet gånger sitt namn. Första målet i Bundesliga någonsin nätades av svenska Sebastian Andersson. Den hetaste matchen för både Hertha och Union i mannaminne. Låga odds på att Berlins Olympiastadion kommer bli utsåld.

Revierderby: FC Schalke 04 - BV Borussia Dortmund 09

Revierderbyt mellan Schalke och BVB är varje säsong en höjdpunkt som sällan gör någon besviken. Under 2017 såg vi en helt galen 4-4 på Westfalenstadion i Dortmund. Frågan är om vi någonsin kommer få se något likande. Vi kan lova att det blir högljutt och gaen stämning.

Borussia Dortmund - Bayern Munchen

Behövs ingen närmare förklaring. Två av Tysklands största klubbar håller låda och den gula väggen har ju gjort få besvikna. "Der Klassiker" ska upplevas på plats. Kommer bli en fantastiskt upplevelse.

Oktoberfest stor