Gettyimages 453469243

GP-sportens läsarresa till Dortmund

Avresa
22.11.2019
Utgångspunkt
Göteborg
Längd
4 dagar
Pris från
7.990,-
Reseledare
Niklas Lyden

Om GP-resan

”Gula väggen”. Det behövs väl nästan inte sägas så mycket mer. Få saker är så mäktiga som att tillsammans med cirka 80 000 galna supportrar vara på plats på klassiska Westfalenstadion när Dortmund spelar. Fredagen 22 november träffas vi på Landvetter. Vi landar i mysiga Düsseldorf där vi bor tre nätter centralt på Wyndham Garden Düsseldorf City Centre. Huvudnumret på resan är såklart mötet mellan Dortmund och SC Paderborn 07 på en fullsatt arena, där ”Gula väggen” kommer att bidra till en magisk stämning. Vi har givetvis planerat för en gemensam middag och självklart går vi på en riktig lokal ölprovning. Dessutom hjälper vi till med matchbiljetter till ytterligare en Bundesligamatch i området och vi kommer även att erbjuda en rundvandring på Westfalenstadion. Med på resan är GP-sportens chef, Ulf Niklasson, fotbollskrönikör Mattias Balkander och Niklas Lydén från Escape Sport.

Dagligt program

Dag 1

Fredag 22 november

Samling på Landvetter flygplats klockan 04.00. Morgonflyget (06.00) tar oss via Amsterdam till Dusseldorf där vi landar 10.45. Efter bagageutlämningen väntar en bekväm charterbuss som tar oss till vårt 4-stjärniga hotell, Wyndham Garden City Center, i centrala Düsseldorf. Bussresan tar cirka 45 minuter.

Klockan 17.30 träffas vi i på hotellet där vi bjuder på något gott att dricka samtidigt som vi lyssnar på GP-sportens chef Ulf Niklasson och fotbollskrönikör Mattias Balkander om deras jobb, på fotbollsbevakningen och möten med stora svenska fotbollsstjärnor.

Därefter promenerar vi till vår restaurang, där en gemensam middag väntar.

  • Middag

06.00 Avresa Landvetter

10.45 Ankomst Dusseldorf

Dag 2

Matchdag! Enklast att ta sig till Dortmund och Westfalenstadion, Tysklands största fotbollsarena (kapacitet: 80 667), är med tåg. Vår match, Dortmund-Paderborn, har avspark klockan 15 (OBS! kan ändras) och om ni önskar så har vi samling i receptionen klockan 10.30 för gemensam tågresa till Dortmund. Väl på plats i Dortmund, så är det alltid mycket folk vid torget Alter Markt. Puben Wenkers, bredvid supportershopen, har alltid mycket folk. Matchbiljetten fungerar även som biljett för lokaltrafiken, men många väljer att gå de cirka 30 minuterna till arenan. På väg dit finns det mängder av pubar med bra stämning. Kumpel Erich och Bürgermeister Lindemann är två med mycket folk och precis vid arenan ligger Reittstall mittemot Fan welt eller Freibad.

Kvällen fri för egna aktiviteter.

  • Frukost

15.00 Matchstart Borussia Dortmund - Paderborn

Dag 3

Söndag 24 november

Det kommer att finnas andra Bundesligamatcher som vi kan erbjuda biljetter till, men för dessa är spelprogrammet inte klart. Vi återkommer så fort det blir färdigt.

För er som vill vara kvar i mysiga och Düsseldorf kan vi rekommendera en promenad längs Rhen och stopp på mysiga kaféer och restauranger. Det finns gott om shopping och vi bor alldeles intill Königsallé – Tysklands mest kända shoppinggata. För er som önskar en tur på Rhen finns möjlighet till en båttur med sightseeing.

Klockan 17 är det samling på hotellet. Då har vi bokat en ”Altbier safari” – vi besöker fem (”The big five”) olika lokala bryggerier och får smaka av de goda ölsorterna.

Kvällen fri för egna aktiviteter.

  • Frukost

17.00 Altbier Safari

Dag 4

Måndag 25 november

Idag är det hemresedag. Vår buss rullar klockan 16.00 mot Düsseldorfs flygplats, där flyg väntar (1840) för destination Amsterdam, för att sedan ta oss vidare hem till Göteborg där vi landar 22.20.

  • Frukost

18.40 Avresa Dusseldorf

22.20 Ankomst Landvetter