Gettyimages 453469243

GP-sportens läsarresa till Dortmund

INFORMATION OCH PROGRAM

”Gula väggen”. Det behövs väl nästan inte sägas så mycket mer. Få saker är så mäktiga som att tillsammans med cirka 80 000 galna supportrar vara på plats på klassiska Westfalenstadion när Dortmund spelar. Fredagen 22 november träffas vi på Landvetter. Vi landar i mysiga Düsseldorf där vi bor tre nätter centralt på Wyndham Garden Düsseldorf City Centre. Huvudnumret på resan är såklart mötet mellan Dortmund och SC Paderborn 07 på en fullsatt arena, där ”Gula väggen” kommer att bidra till en magisk stämning. Vi har givetvis planerat för en gemensam middag och självklart går vi på en riktig lokal ölprovning. Dessutom hjälper vi till med matchbiljetter till ytterligare en Bundesligamatch i området och vi kommer även att erbjuda en rundvandring på Westfalenstadion. Med på resan är GP-sportens chef, Ulf Niklasson, fotbollskrönikör Mattias Balkander och Niklas Lydén från Escape Sport.

Dagligt program

Dag 1

Fredag 22 november

Samling på Landvetter flygplats klockan 04.00. Morgonflyget (06.00, flightnummer: KL1152) tar oss via Amsterdam till Düsseldorf, där vi landar 10.55. Vår reseledare och representanter från GP-sporten finns på plats på Landvetter för att checka in samtliga resenärer. Bokningsreferens för incheckning i automaterna på flygplatsen är VIP89P.
Incheckad väska ingår.

Efter bagageutlämningen väntar en bekväm charterbuss som tar oss till vårt 4-stjärniga hotell, Wyndham Garden City Center, i centrala Düsseldorf. Bussresan tar cirka 30 minuter.

14.30 Samling på hotellet. Vi tar en kort promenad till en närliggande restaurang där vi bjuder på något gott att dricka samtidigt som vi lyssnar på GP-sportens chef Ulf Niklasson och fotbollskrönikör Mattias Balkander om deras jobb, på fotbollsbevakningen och möten med stora svenska fotbollsstjärnor. Vi delar ut matchbiljetten på träffen.

16.00 går vi gemensamt från hotellet till tågstationen. 16.21 avgår tåget till Dortmund (matchbiljetten gäller som biljett på tåget).

Väl på plats i Dortmund, så är det alltid mycket folk vid torget Alter Markt. Puben Wenkers, bredvid supportershopen, har alltid många supportrar på plats. Många väljer att gå de cirka 30 minuterna till arenan. På väg dit finns det flera pubar med bra stämning. Kumpel Erich och Bürgermeister Lindemann är två med mycket folk och precis vid arenan ligger Reittstall mittemot Fan welt eller Freibad.

Vår match – Borussia Dortmund – Paderborn har avspark 20.30.

Efter matchen siktar vi på att ta tåget 23.45 (alternativt 00.06) tillbaka till Dusseldorf.

06:00 Avresa Landvetter

10:55 Ankomst Dusseldorf

20:30 Matchstart

Dag 2

Lördag 23 november

Dagen fri för egna aktiviteter.

För er som vill och önskar kan vi erbjuda biljetter till Leverkusen-Freiburg. Leverkusen ligger endast 20 minuters tågresa från Düsseldorf och vi hjälper såklart till med det praktiska.

Samling i reception 20:00 för promenad till vår restaurang, Im Goldenen Kessel där middag väntar klockan 20:30.

  • Frukost
  • Middag

20:30 Middag på Im Goldenen Kessel

Dag 3

Söndag 24 november

Dagen fri för egna aktiviteter.

Det spelas två matcher i Bundesliga och vi hjälper självklart till om ni vill se dessa på en sportbar. För er som vill vara kvar i mysiga och Düsseldorf kan vi rekommendera en promenad längs Rhen och stopp på mysiga kaféer och restauranger. Det finns gott om shopping och vi bor alldeles intill Königsallé – Tysklands mest kända shoppinggata. För er som önskar en tur på Rhen finns möjlighet till en båttur med sightseeing.

Klockan 17 är det samling på hotellet. Då har vi bokat en ”Altbier safari” – vi besöker fem (”The big five”) olika lokala bryggerier och får smaka av de goda ölsorterna.

  • Frukost

17:00 Altbier Safari

Dag 4

Måndag 25 november

Idag är det hemresedag. Vår buss rullar klockan 15.30 mot Düsseldorfs flygplats, där flyg väntar (18.40) för destination Amsterdam, för att sedan ta oss vidare hem till Göteborg där vi landar 22.20.
Flightnummer från Amsterdam KL1163.

Bokningsreferens för incheckning i automaterna på flygplatsen är VIP89P. Incheckad väska ingår.

Reseledare är Niklas Lyden från Escape Sport, tel: +46 702905072, och GP-sportens Ulf Niklasson, tel: + 46 705624316.

  • Frukost

15:30 Buss mot flygplatsen

18:40 Avresa Dusseldorf

22:20 Ankomst Landvetter