Img 20181027 144048 1 Resized 20181030 011425328

GP-sportens läsarresa till Liverpool

Avresa
31.01.2020
Utgångspunkt
Göteborg
Längd
4 dagar
Pris från
9.490,-
Reseledare
Niklas Lyden

Om GP-resan

Succéresan från i fjol är tillbaka. Fredagen 31 januari träffas vi på Landvetter för en kanonhelg i mysiga Liverpool. Vi bor tre nätter mitt i centrum och har nära till allt i staden som fortfarande andas mycket Beatles. Huvudnumret är såklart matchen – vi har loungebiljetter till Champions League-mästarnas möte med Southampton på ett utsålt Anfield, där ”The Kop” bidrar till en magisk stämning. Vi hinner också med en gemensam middag och det finns självklart utrymme för en rundvandring på klassiska Anfield. Med på resan är GP-sportens chef, Ulf Niklasson, fotbollskrönikör Mattias Balkander och Niklas Lydén från Escape Sport. Vi hjälper självklart även till med andra matchbiljetter den helgen, exempelvis spelar Manchester United hemma på Old Trafford.

Dagligt program

Dag 1

Samling på Landvetter Flygplats senast 04.30. Flyget från Landvetter avgår 06.00 (KL1152) tar oss via Amsterdam till Manchester, där vi landar 09.55. Efter bagageutlämningen väntar en bekväm charterbuss som tar oss till vårt hotell, The Liner (http://www.theliner.co.uk/) i centrala Liverpool. Bussresan tar cirka en timma.

Klockan 17.30 träffas vi i Pacific Lounge på hotellet där vi bjuder på något gott att dricka samtidigt som vi lyssnar på GP-sportens chef Ulf Niklasson och fotbollskrönikör Mattias Balkander om deras jobb, på fotbollsbevakningen och möten med stora svenska fotbollsstjärnor.

Därefter promenerar vi till vår restaurang, där en gemensam middag väntar. Nedan finns andra tips på trevliga restauranger och bra pubar i Liverpool.

  • Middag

Avresa Landvetter kl 06.00

Ankomst Manchester 09.55

Dag 2

Vår match, Liverpool-Southampton, har avspark klockan 15.00. För de som önskar samlas vi i lobbyn 11.00 och tar oss gemensamt ut till Anfield.

Matchbiljetterna är bland de bästa som finns på Anfield, nästan mitt på långsidan med tillgång till en lounge. Innan matchen gästas loungen dessutom av en Liverpool-legend som berättar om sin karriär och det speciella med att representera en klubb som Liverpool, så var gärna på plats i god tid på arenan. Dessutom får ni inte missa när The Kops sjunger ”You will never walk alone” - det kanske mäktigaste man kan uppleva på en arena.

Matchprogram ingår och i halvtid bjuds vi på en öl/vin/vatten.

Kvällen fri för egna aktiviteter.

  • Frukost

15.00 Matchstart Liverpool - Southampton

Dag 3

Efter frukost har vi en bokad rundvandring (mot tillägg) på Anfield (egen transport) ca klockan 11, så vi samlas i receptionen 10.15. (denna rundvandring är frivillig)

14.00 spelas Burnley - Arsenal. Det tar ca 2h med tåg från Liverpool till Burnley. Vi undersöker intresset för denna match.

Kvällen fri för egna aktiviteter.

11.00 Frivillig Stadiumtour på Anfield

Dag 4

Vi kommer även att arrangera en Beatlestour (mot tillägg) som börjar klockan 11, samling i receptionen 10.30 för gemensam promenad ner till Albert Dock.

För er andra väntar ett par sista timmar för shopping eller bara en promenad i vackra Liverpool. Vår buss rullar klockan 13 mot Manchester Airport. Flyget avgår 17.25 till Amsterdam, för att sedan ta oss vidare hem till Göteborg där vi landar 22.55 (flightnummer KL1121).

Avresa Manchester kl 17.25

Ankomst Göteborg/Landvetter kl 22.55