Getty Images 491265434

GP-sportens läsarresa till Toronto

Avresa
15.01.2020
Utgångspunkt
Landvetter
Längd
6 dagar
Pris från
16.990,-
Reseledare
Johan Strandqvist

Dagligt program

Dag 1

Onsdag 15 januari

08.00: Samling på Landvetter Flygplats (Utrikeshallen). Leta efter skylt med Escape Sports / Göteborgs-Posten. Flyget till Toronto, via Amsterdam, lyfter 10.05. (KLM) och ankomst till Toronto (15.35 lokal tid) Därefter väntar vår buss som på cirka 30 minuter tar oss till vårt hotell, Novotel Toronto Centre. Hotellet är 4-stjärnigt och har bland annat gym, inomhuspool och ligger bara på fem minuters promenadavstånd till både Torontos hemmaarena (Scotiabank Arena) och Hall of Fame. Dessutom ligger hotellet på kanske Torontos bästa restauranggata?

Avresa Landvetter kl 10.05

Ankomst Toronto kl 15.35

Dag 2

Torsdag 16 januari

Dagen fri för sightseeing, shopping och egna aktiviteter.

15.00: Samling i receptionen/baren på hotellet. Vi bjuder på en öl/vin/vatten samtidigt som Ulf & Johan pratar om jobbet på GP:s Sportredaktion, med fokus på hockey i allmänhet och NHL-svenskarna i synnerhet!

Efter samlingen tar vi oss gemensamt till en trevlig supporterpub i närheten av arenan för uppladdning (kort promenad från hotellet). Nedsläpp 19.00: Toronto – Calgary Flames i ett fullsatt Scotiabank Arena. Vi har så kallade loungebiljetter, där även enklare mat ingår. För er som önskar träffas vi på supporterpuben efter matchen för en summering av kvällen.

  • Frukost
  • Middag
Dag 3

Fredag 17 januari

08.45: För er som önskar, så kommer vi att arrangera en fantastisk dagsutflykt till Niagarafallen. Bussresan tar cirka två timmar per väg.

För övriga är dagen fri för sightseeing, shopping och egna aktiviteter.

19.00: Gemensam promenad (cirka 15 minuter) till CN Tower (553 meter över havet!) där vi bjuds på en högklassig trerätters meny med dryck och en fantastisk utsikt över Toronto. CN Tower var världens högsta byggnad när den färdigställdes 1976 (den ligger fortarande på tio-i-topp-listan) och en klar dag går det att se ända till Niagarafallen.

  • Frukost
  • Middag
Dag 4

Lördag 18 januari

10.00: Vi promenerar till Hall of Fame och får oss en minnesvärd rundvandring, där legender som Börje Salming, Mats Sundin och Wayne Gretzky har givna platser.

Resten av dagen kan med fördel ägnas åt sightseeing, shopping och egna aktiviteter.

19.00 spelas Toronto – Chicago Black Hawks, vi hoppas kunna erbjuda biljetter även till denna match för de som önskar (ingår ej i resans pris).

  • Frukost
Dag 5

Söndag 19 januari

Sista timmar för sightseeing, shopping eller bara en tur i vackra Toronto.

14.15: Samling i receptionen med bagage, utcheckade och klara.

14.20: Busstransfer till flygplatsen.

18.05: Flyget lyfter mot Amsterdam, där vi landar måndag 07.25 lokal tid.

Vid mellanlandningen i Amsterdam är det ofta svårt att hålla ihop gruppen, det är därför ert eget ansvar att ha koll på vilken gate ni skall till för nästa flyg och att ni är där i god tid.

OBS! Var uppmärksamma på att de med kort varsel kan ändra en angiven gate, så kontrollera skärmarna ofta.

  • Frukost

Avresa Toronto 18.05

Dag 6

Måndag 20 januari

09.15: Flyget lyfter från Amsterdam mot Göteborg, där vi tar mark på Landvetter klockan 10.50.

Ankomst Landvetter 10.50